« Föregående | Följande »

Luciaval 7-24.11 2023

tis 07.11.2023 - fre 24.11.2023
OBS! Detta evenamng har redan varit.
 

Sofia Björn har blivit vald till Björneborgs Lucia 2023 

 

Sofia Björn , Lucia  2023

 

Den stämningsfulla luciakröningen och kröningsfesten sker onsdagen den 13 december kl. 17.30 i Keski-Pori kyrka,  Björneborgs Lucia 2023 kröns av stadsdirektören Lauri Inna.

VEM är det som i år skall bära luciakronan ?

Det får du vara med om att bestämma!

Vi har i år 6 luciakandidater som alla är studerande i gymnasiet i BSS.
Här kan du också bekanta dig närmare med årets kandidater.

Du har möjlighet att rösta i luciavalet genom blanketten underst på sidan.

Vi följer principen en man – en röst! Du har således rätt att rösta en gång och du ska uppge ditt namn och din e-postadress vid röstningen.

Sista röstningsdag är den 24.11.

  1. Tilde Matalamäki, 17 år

 

Jag är en glad, vänlig och positiv person. På min fritid tycker jag om att spela tennis, resa och vara med mina vänner och min familj. För mig ger luciatraditionen en känsla av gemenskap och glädje. Det har varit fint att delta i luciakören i flera år och det skulle vara en stor ära för mig att få vara nästa Björneborgs Lucia.

 2. Rosa Alitalo, 17 år

 

Jag är en glad tjej som är pratsam och alltid på glatt humör. Familj, vänner, fotboll och musik är väldigt kärt för mig. Jag är född och uppväxt i Sverige där luciatraditionen är väldigt stor.

Kalla vintrar, gröna granar och luciasånger hör julen till. En lucia ska sprida ljus, hopp och kärlek i mörka tider, det skulle jag vilja göra. Att få bli årets lucia skulle vara en ära men samtidigt en möjlighet att få uppleva min svenska barndom på nytt under juletid.

 3. Hertta Saine, 17 år

 

Jag är en energisk och glad person. För mig personligen är vänner, familj och idrott viktigt. Jag har alltid tyckt att lucia är en vacker tradition och ett värdigt evenemang. Lucia ger en stund av ljus och hopp till folk under Finlands mörka vinterkvällar. Det skulle vara en ära att få bära traditionen vidare.

 4. Fiona Koskiranta, 17 år

Mina styrkor är hjälpsamhet, vänlighet mot dem jag träffar och att få människor runt mig glada. Jag friidrottar, åker slalom, spelar piano och älskar jul och choklad samt att vara med familjen, vännerna och vår hund Hippu. Lucia sprider godhet och förenar människor, för att ingen ska känna sig ensam. För mig är lucia en viktig del av jultiden, eftersom jul och musik kombineras då - två av mina favoritsaker.

 5. Sofia Björn, 16 år

 

Vänlig, omtänksam och glad är adjektiv som jag skulle använda för att beskriva mig själv. Jag studerar sång och har fått möjligheten att sjunga till exempel i luciakören och under Pori Jazz. Förutom att jag sjunger så dansar jag och spenderar tid med mina nära och kära. Jag älskar att uppträda och som lucia skulle jag fortsätta att sprida traditionen av glädje genom sång, gemenskap och ljus.

 6. Sofie Palolahti, 17 år

 

Lucia innebär ljus, glädje och tradition för mig. Jag uppskattar vad lucia gör och har själv deltagit i luciakören ända sedan lågstadieåldern. Luciatraditionen har alltid stått nära mitt hjärta - vackert, stämningsfullt och som en inledning till jultiden. Jag är positiv, glad och umgås gärna med vänner och familj. Det skulle vara en stor ära att få vara Björneborgs Lucia och upprätthålla den fina traditionen samt sprida den glädje lucia kommer med.

Röstningen avslutad, tack för alla röster!
Jag röstar på : [puuttuu].
[Ole hyvä ja syötä kentälle arvo, jotta lomakkeen voi lähettää.]
Namn: [puuttuu].
[Ole hyvä ja syötä kentälle arvo, jotta lomakkeen voi lähettää.]
E-post:
[Lähetys ei onnistu - sähköpostiosoite on väärää muotoa.] [Ole hyvä ja tarkasta sähköpostiosoitteen kirjoitusmuoto.]
E-post: [puuttuu].
[Ole hyvä ja syötä kentälle arvo, jotta lomakkeen voi lähettää.]
Kom ihåg att klicka "sänd"
Tack för din röst !

     

 

SVENSKA KLUBBEN I BJÖRNEBORG

Eteläranta 10
28100 Björneborg

klubben@bjsk.fi
 


Information om cookies (kakor)Verksamheten understöds av Svenska Kulturfonden i Björneborg, SKiB